Facklig grundkurs för förtroendevalda

22 augusti — 24 september, online

För vem Förtroendevald
Aktivitetstyp Kurs
Omfattning 18 tim under 5 veckor
Datum och plats 22 augusti — 24 september Online
Sista anmälningsdag 8 augusti
Ingen avgift
F-märkt Kursen är F-märkt, vilket innebär att du, som förtroendevald, får gå kursen på betald arbetstid. Tänk på att ha en dialog med din arbetsgivare i god tid i förväg.

Denna grundkurs blandar självstudier med tre kursledarledda träffar och hjälper dig att komma igång med ditt uppdrag. Du kan välja att gå kursen helt digitalt eller avsluta med att ses ”på riktigt”. 

Kursen ger dig den grundläggande kunskapen och kompetens som alla förtroendevalda bör ha och du får möjlighet att utveckla ditt engagemang som förtroendevald.

Trygghet och stöd i uppdraget

Du träffar andra förtroendevalda att dela erfarenheter med och kursledare som kan ge tips och råd om vad som är viktigt när du är ny i ditt uppdrag. Efter kursen ska du känna dig trygg i ditt uppdrag och veta var du hittar stöd, både för ditt uppdrag och för din fortsatta utveckling.

Gå kursen helt digitalt eller avsluta med att ses ”på riktigt”

Kursen pågår under en 5-veckorsperiod och består av tre kursledarledda träffar i kombination med självstudier som du förväntas genomföra mellan träffarna. 

  • Välj att gå kursen helt digitalt genom att anmäla dig till ett tillfälle "Online". Kursen består då av tre webbseminarier som tar drygt 1, 3 respektive 3 timmar. Självstudierna tar cirka 6.5 timmar.
  • Välj att gå kursen blandat genom att anmäla dig till ett tillfälle som är "Online" plus en ort. Kursen består då av två webbseminarier som tar drygt 1 respektive 3 timmar och en träff på plats som tar 7 timmar inklusive lunch och ger mer tid för att träna och ställa frågor. Självstudierna tar cirka 6,5 timmar. 

För att bli godkänd på kursen behöver du ha slutfört samtliga delar innan kursperioden är slut. Ett godkänt deltagande i Facklig grundkurs är ett förkunskapskrav på många andra kursledarledda kurser för dig som är förtroendevald.

Tid och plats

  • 1. Introduktion till Facklig grundkurs (självstudier), 22 augusti — 26 augusti, online
  • 2. Välkomstträff (webbseminarium), 27 augusti, 9.00—10.15, online
  • 3. Introduktion till ditt uppdrag (självstudier), 28 augusti — 2 september, online
  • 4. Erfarenhetsutbyte (webbseminarium), 3 september, 9.00—12.00, online
  • 5. Kärnan i ditt uppdrag (självstudier), 4 september — 23 september, online
  • 6. Avslutande träff (webbseminarium), 24 september, 9.00—12.00, online

Anmäl dig här

För dig som är medlem i Unionen, logga in för att fortsätta

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg