Marknadslön för Restaurangchef

Marknadslönen för restaurangchefer ligger 2024 mellan 38 000 och 45 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 45 000 kronor och uppåt.

Arbetsuppgifter och löneintervall

Löneintervall nivå 1

Planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet. Följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål. Vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser. Bedömer medarbetarnas arbetsinsatser och rekryterar medarbetare. Utreder organisations- och arbetsformer, resurskrav och utbildningsbehov.
38.000 kr/mån
45.000 kr/mån

Detta är det normala löneintervallet. Det kan finnas orsaker till att du ligger både under och över intervallet. Nedan har vi listat saker som påverkar, både negativt och positivt, var du hamnar i lönenivå.

Löneintervall nivå 2

Utarbetar förslag till policy och strategier samt metod och teknik för genomförande och uppföljning av verksamheten och dess resultat. Gör prioriteringar och omdisponeringar, samt beslutar om åtgärder, svarar för organisations- och arbetsformer samt personalutveckling.
45.000 kr/mån
Uppåt

Detta är det normala löneintervallet. Det kan finnas orsaker till att du ligger både under och över intervallet. Nedan har vi listat saker som påverkar, både negativt och positivt, var du hamnar i lönenivå.

  • Du är chef över en större verksamhet/enhet
  • Du har erfarenhet av tidigare chefsarbete
  • Du har många underställda
  • Du har bra ledaregenskaper
  • Du har omfattande ekonomiskt ansvar
  • Du har också andra kunskaper och erfarenheter av betydelse för arbetet
  • Du kan visa bra resultat
  • Du är chef över en mindre verksamhet/enhet
  • Du saknar tidigare erfarenhet/ har begränsad erfarenhet av chefsarbete
  • Du har få underställda
  • Du har begränsat ansvarsområde

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg