Alla kommer att vilja veta hur ni jobbar med jämställdhet.
Som en av föreläsarna på konferensen Women in Tech i våras talade Åsa Broberg om varför hennes arbetsplats ICA har så många kvinnliga ledare på IT-sidan.
Det blev ett föredrag om företagskultur, om en organisation som har bestämt sig för vad den vill stå för och hur väl den lever det upp till det.
Hon är övertygad om att det är i en organisationskultur som arbetet med jämställdhet börjar. Jobbar man aktivt med de här frågorna, med jämställdhet och inkludering, ger det resultat.
En verksamhet med god självinsikt, som ser till att det finns förutsättningar att rekrytera kvinnor på alla nivåer och som arbetar med handlingsplaner lockar framtidens medarbetare och chefer.
Som Åsa Broberg uttrycker det i podden Mellanchefer emellan: Alla kommer att vilja veta hur ni jobbar med jämställdhet.
– De som kommer ut i arbetslivet idag är mycket modigare än vad vi var när jag började jobba för tjugo år sedan. Det är mer naturligt att prata om jämställdhet idag, det är tydligt att det är något självklart. Det är lättare att se mönster idag, när frågorna lyfts, säger hon.
Är man tillåtande spelar det ingen roll varifrån du kommer, om du är kvinna eller man.
Åsa Broberg beskriver sig själv som en ”storbolagsjunkie”, vilket har präglat hennes val av arbetsplatser. På hennes cv finns bland annat reseföretaget Ving och TV4 samt ICA, där hon sedan två år tillbaka arbetar som utvecklingschef, med ansvar för den avdelning som förvaltar och utvecklar webbplatsen ica.se.
På Ving, där hon tillbringade tretton år, fick hon se företaget gå från analog till digital, från att ha ett 40-tal butiker runt om i landet till fem, med en affär som blivit alltmer digital.
– Ving har blivit min referensram. Där var man också duktig, det är liknande kultur som på ICA, båda företagen har ett starkt fokus på det entreprenöriella. Ving har en stark grund i reseledarrollen och fokus på service, medan hos ICA är det ICA-handlaren. Båda företagen har en vänlig och tillåtande kultur. Och är man tillåtande spelar det ingen roll varifrån du kommer, om du är kvinna eller man, säger hon.